{ "title": "E Vitamini Hapı", "image": "https://www.vitaminler.gen.tr/images/E-Vitamini-Hapi-44.jpg", "date": "20.01.2024 22:38:24", "author": "Ayşe Kurtbey", "article": [ { "article": "E Vitamini Hapı, bağışıklık yapısını kuvvetlendirmesi bakımından önem taşır. Damar sertliği ve kanserden koruyucu olabilmektedir. Vücudumuzdan toksinlerin (Zararlı madde) atılmasında yardımcıdır. Göz ve cilt sağlığı için de faydalıdır. Fındık, tahıl, ton balığı, yeşil sebzeler, domates, zeytinyağı, yumurtanın sarısında bol miktarda E vitamini vardır. E vitaminiyle dolu bir gıda alındığında ya da E vitamini hapı alındığında derideki hücre zarlarından geçerek vücudu ultraviyole (Zararlı ışın) ışınlardan koruyucu bir anti oksidan görevi görür. Deriyi bu zarardan savunur. Bazı kaynaklarda sağlıklı bir kişinin ihtiyacı olmadan olarak aldığı vitamin haplarının tahlillerde ciddi bir farklılık oluşturmadığı ile ilgili bilgiler vardır. Yani tahlil sonucunda eksik görülen vitamin değerlerinin yükseltilmesinde vitamin hapı faydalı olabilir fakat vücudun ihtiyacı yoksa alınan vitaminler bir fark oluşturmayabilir. Gereksiz alınan vitaminler kilo aldırabilir, kan pıhtılaşması yapabilir. E vitamini hapına genellikle çocuk ve yaşlıların ihtiyaç duyduğu söylenebilir.