{ "title": "B7 Vitamini", "image": "https://www.vitaminler.gen.tr/images/b7-vitamini.jpg", "date": "19.01.2024 10:18:25", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
B7 vitamini, Biotin ya da vitamin H olarak bilinen B7 vitamini suda çözünebilen bir vitamindir. Kanda süzülerek idrar yolu ile elimine edilir. B7 vitamini sağlıklı bir yaşam sürmek için düzenli olarak alınmalıdır. Düzenli bir beslenme programı ile B7 vitamini ihtiyacı tam olarak karşılanabilir. B7 vitamini karaciğer, beyin ve kas dokusunda düşük oranlarda bulunur. B7 vitamini hücre yenilenmesi, yağ asidi üretimi ve amino asit metabolizması için olmazsa olmaz vitaminlerden biridir. Vitamin 7 yalnızca metabolik reaksiyonlar için değil karbondioksit transferi için de gereklidir.

B7 vitaminin görevleri

Diğer tüm vitaminlerde olduğu gibi B7 vitaminin de vücutta bazı görevleri vardır. Birçok sağlık sorunundan korunmak için gerekli bir vitamin türüdür. Vücudun sağlığını koruyabilmek ve ileride sağlık problemleri yaşamamak için B7 vitamini besinler yolu ile yeterli ölçülerde, düzenli olarak vücuda alınmalıdır.

Metabolizma: B7 vitamini protein, yağ ve karbonhidrat gibi elementlerin metabolizmadan enerji sağlaması için gereklidir. Metabolik enerji insan vücudunda rutin olarak sürdürülen birtakım işlerin yürütülebilmesi ve kişinin formda kalması için gereklidir.

Cilt bakımı: B7 vitamini tırnak, saç ve cilt sağlığı için önemli rol oynar. Çoğu kişi B7 takviyesi kullandığında saç, tırnak ve cilt yapısında gözle fark edilir iyileşme sağlanır. B7 cilt rengini, saç problemlerini ve tırnak kırılganlığını önleyen bir vitamindir.

Doku bakımı: B7 vitamini kas dokularını onarıcı etkiye sahiptir. Dokuların gelişmesi için yararlıdır. Ayrıca kemik iliği ve sinir sistemi dokusu üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.

Kilo kaybı: B7 vitamini kişinin vücudunda biriken fazla yağın atılması ve kişinin formda kalmasını sağlayan bir vitamin türüdür. Kilo problemi yaşayan kişilerin B7 vitaminini beslenme listelerine eklemesi gerekir.

Kalp problemleri: B7 vitamini kalbin düzenli olarak çalışmasını sağlar. Kolesterolü de düşürücü etkiye sahip olan bir vitamindir.

Kan şekeri: B7 vitamini kan şekeri seviyesini kontrol etmeye yardımcı olan bir vitamindir. Dolayısı ile şeker hastalığı riskini azaltıcı etkiye sahiptir.

B7 vitamini nelerde bulunur?

B7 vitamini düzenli olarak besinler yolu ile vücuda alınabilir. B7 vitamini bakımından zengin besinler;
B7 vitamini günlük ne kadar alınmalıdır?

Her vitamin ihtiyacı kişinin yaşı, cinsiyeti ve sağlık durumuna göre farklılık gösterir. B7 vitamin alımı da bu faktörlere bağlı olarak değişebilir. Günlük yetişkinlerde B7 vitamin alımı 30-100 mcg'dir. 2.500 mcg saç sağlığı ve tırnak sağlığı problemi yaşayan kişilerin alması gereken miktarlardır.

B7 vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?

B7 vitamini eksikliği vücutta çok nadir olarak görülür. Daha çiğ yumurta beyazını fazla tüketen kişilerde görülen bir sorundur. Yumurta beyazı B7 vitamini emilimini engelleyen bir besin türüdür. Uzun dönem antibiyotik kullananlarda yine B7 emilimi engellenebilir. B7 vitamini eksikliğinde;
" } ] }