{ "title": "B2 Vitamini Eksikliği", "image": "https://www.vitaminler.gen.tr/images/B2-Vitamini-Eksikligi-12.jpg", "date": "19.01.2024 06:30:19", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "B2 vitamini eksikliği; B2 vitamini (Riboflavin), suda eriyen bir vitamin olması nedeniyle, sebzeler pişirildiği zaman haşlanma suyunu atmamak gerekir. Ayrıca ışığa karşı duyarlı olduğundan, B2 içerikli yiyecekler uzun süreli güneş ışığında kalmamalıdır. B2 vitamini daha fazla, et, böbrek, karaciğer, yoğurt, süt, yağsız süt ürünlerinde, yumurta, tavuk, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve az miktarda da tahıllarda bulunur. B2 vitamini neredeyse tüm besinlerde bulunan nadir vitaminlerden biridir.